Jedu duge voća i povrća svaki dan, Äîthe svjetlije to bolje. Voće i povrće su temelj zdrave prehrane, Äîthey su niske u kalorija, a hranjiva gusta, što znači da su upakirane s vitaminima, mineralima, antioksidansima i vlaknima. Voće i povrće trebala bi biti dio svakog obroka, a svoj prvi izbor za snack, Äîaim za najmanje pet porcija svaki dan. Antioksidanata i drugih hranjivih tvari u voću i povrću pomažu u zaštiti protiv nekih tipova raka i drugih bolesti.

Svjetliju, dublje obojenog voća i povrća sadrže veće koncentracije vitamina, minerala i antioksidansa, Äîand različite boje pružaju različite pogodnosti. Neki velik izbor su:
- Zeleni: Zeleni su upakirane s kalcij, magnezij, željezo, kalij, cink, vitamine A, C, E i K, i oni pomažu jačanju krvi i respiratornog sistema. Budite avanturističkog s vašim zelje i odvojiti se šire svijetle i tamno zelena salata, Äîkale, senf zelje, brokula, kineski kupus, samo su neke od opcija.

- Slatki povrće: Prirodno slatka povrce dodati zdrava slador vaše obroke i smanjiti cravings za druge slatkiše. Neki primjeri od slatkog povrća su kukuruz, mrkva, repa, slatki krumpir ili slatki krumpir, zimski squash, i luk.
- Voće: širok izbor voća također je od vitalnog značaja za zdravu prehranu. Voće daje vlaknima, vitaminima i antioksidansima. Bobice su rak-bore, jabuka pruža vlakana, naranče i mangu nude vitamina C, i tako dalje.

Izbjegavajte: voćni sokovi, koji može sadržavati do 10 teaspoons šećera po čašu, izbjegavati ili razrijedite s vodom. Konzervirano voće se često u meden sirup, i suho voće, dok je odličan izvor vlakana, može biti visok u kalorije. Izbjegavajte pržene veggies i one s zavoji ili umacima, Äîtoo puno nezdravih masnoća i kalorija.

0 Komentar