Zdrava prehrana je više od hrane na tanjuru, to je također o tome kako vi mislite o hrani. Zdrave prehrambene navike može naučiti i važno je usporiti i misliti o hrani i prehrani, a ne samo nešto progutati dolje između sastanaka ili na putu do pokupiti djecu.

- Jedite s drugima kad god je to moguće. Smetnje s drugim ljudima ima brojne društvene i emocionalne koristi, posebice za djecu i omogućuje modelu zdrave prehrambene navike. Smetnje ispred TV ili računalo često vodi u prejedanje bezumne.
- Odvojite vrijeme žvakati svoju hranu i uživati u vrijeme obroka. Žvakati svoju hranu polako, savoring svakom zalogaju. Nastojimo uvijek hrle ipak naša obroka, zaboravljajući zapravo da okus okusa i osjetiti teksture što je u našim ustima. Ponovno spojite s radošću prehrane.
- Slušajte svoje tijelo. Pitajte sebe ako ste zaista gladni, ili popijte čašu vode da vidi da li ste žedni umjesto gladan. Za vrijeme obroka, prestane jesti prije nego što se osjećate puni. Ona zapravo traje nekoliko minuta za svoj mozak reći svoje tijelo da je imao dovoljno hrane, pa jede polako.

- Jedite doručak, te jesti manje obroke tijekom dana. Zdrav doručak možete jumpstart vaš metabolizam, i jesti male, zdrave obroke tijekom dana (umjesto standardnih tri velika obroka) čuva vaše energije gore i vaš metabolizam ide.

0 Komentar